Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Атанас Атанасов - „Винар на годината“

 15 Февруари 2014

Атанас Атанасов бе избран за „Винар на годината“ на празника Трифон Зарезан в Кърджали. В надпреварата, която се организира от община Кърджали за най-добър майстор на червеното вино тази година се включиха 30 винари. Силно беше присъствието и на дамите. Второто място бе за Антония Костова, а третото – за Ганчо Сусурков.
Две поощрителни награди имаше за Георги Райков и Златка Сталева. Победителят отсъстваше на награждаването, но за него организаторите бяха приготвили – преходна статуетка с грозд, пръскачка и трион.
За първи път откакто се провежда конкурсът имаше награда и за най-добро бяло вино, която отиде при Елена Гарипова. Най – добрите винопроизводители в Кърджали бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова, която връчи и наградите.
Председател на журито бе Анелия Иванова, технолог високоалкохолни напитки, а членове Димитър Ганев и Тодор Нинов. И тази година кърджалийци посрещнаха Деня на лозаря навръх 14 февруари пред Дома на културата с безплатно вино, осигурено от кмета Хасан Азис. За доброто настроение се погрижи оркестърът към Дома на културата с ръководител Нешко Нешев.

Още снимки
 Прочитания: 1638 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign