Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийски деца се завърнаха от летуване в Гърция

 18 Септември 2006

На 16 септември 2006 година се завърнаха двадесетте деца от училищата от Община Кърджали, които бяха на десет дневно летуване в гр. Комотини, Р Гърция. По време на пребиваването им там, децата на Кърджали изпълниха базата на лагера в курортното селище Пандросос с радостна глъчка. Спортните и културни прояви, които изпълваха ежедневието на кърджалийчетата, ще оставят незабравими спомени у децата, сподели един от ръководителите на лагера Байрям Юсеин – директор на ОУ в с. Миладиново. Базата на лагера Пандросос предлагала голямо разнообразие за прекарване на свободното време, но най- предпочитани от децата били плувният басеин, тенис корта, футболното, баскетболното и волейболното игрище. Въпреки отдалечеността от морския бряг, децата са имали възможност и да се попекат на плажа, допълни г-н Юсеин.
Програмата на домакините предложила вълнуващи и неповторими дни. Нашите малчугани били възхитени и пленени от красотите на Александрополис, по време на разходката си из града. Приятно впечатление направила и разходката из историческите забележителности на Комотини. Децата на Кърджали научили и много за гръцкия фолклор при посещението си на панаира в с. Мисохори. Всеки прекаран ден на гръцка земя, децата завършвали с разнообразни игри и весели танци. Вечерта на таланта е върхът на детското творчество и умението им да се изявяват по най-добрия начин. Грамотите за най-добре представил се в областта на спорта, танците, песните и игрите допълниха колекцията на лагерниците, разказа още г-н Юсеин.
Поканата за гостуването на нашите деца на гръцка земя, бе в отговор на показаното от нас гостоприемство при гостуването на техни деца през м. Август в курортното ни селище Равда, по покана на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Израз на изключително внимание от страна на Община Комотини към българските деца, бе честото посещение на зам.-кмета Джамил Рашид в лагера Пандросос и показаните от него усилия, престоят на кърджалийчетата да бъде по-смислен и съдържателен. По време на тричасовата среща в общинска администрация с кмета на гр. Комотини – Тасос Вавациклис, която бе доказателство на гръцкото гостоприемство, се потвърди желанието на общинското ръководство да задълбочи добросъседските отношения между побратимените общини Кърджали и Комотини.

Още снимки
 Прочитания: 2204 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign