Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Най-пълната биография на Боб Дилан представят в Кърджали

 25 Февруари 2014

След премиера през декември 2013 г. на Панаира на книгата, издателство „Махалото“ представя в Кърджали най-пълната биография на легендарния Боб Дилън – „По магистралата на живота“ на Хауард Саунс в превод на Насо Русков. Проявата е част от провеждащия се през февруари Месец на Америка, организиран от дружество „Приятели на САЩ”, Посолството на САЩ, Клуба на американските възпитаници и Община Кърджали.
На 27 февруари (четвъртък) в Джаз клуб „Стейдж” в 18.00 ч. почитателите на творчеството на музиканта ще чуят някои от най-големите му хитове в изпълнение на Васко Кръпката, а журналистът и преводач Алеко Дянков ще сподели какво е да си фен на Дилън от 40 години и да си бил на над 50 негови концерта. И тъй като за Боб Дилън не може да се говори, без да бъдат споменати невероятните му текстове, гостите на промоцията ще имат възможността да чуят превода на Кръстан Дянков на неговата „A Hard Rain's A-Gonna Fall“, както и получилия специална награда превод на „Desolation Row“.
Книгата е преведена в редица страни и според общото мнение е стандарт в писането на музикални биографии и забележителна хроника за живота на един забележителен творец. Прочитания: 1441 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign