Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Даскеерите” на „Славейков” разтърсиха Дома на културата

 27 Февруари 2014

Вълни от емоционални взривове с епицентър Дома на културата в Кърджали – това е една от кратките характеристики на „Даскеер-2014” на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Уникалните и единствени за България церемонии се проведоха в Кърджали за 13-ти път. Великолепен контрапункт на фаталния номер бе изисканата програма, организирана от Ученическия парламент на елитното училище. Естрадната феерия бе дело на екипа на математическия шампион на Кърджали Иван Герганов – председател на Ученическия парламент на най-голямото училище в Южна България. Събраните средства от билетите по 1 лев ще отидат за лечението на Огнян Камишев.
Още от самото начало препълнената зала бе впечатлена от професионалното ниво на водещите Димитър Радев и Поли Каратенева от 11а клас и техните подгласници петокласниците Елена и Георги. За това допринесоха и наситените с елегантен хумор дикторски текстове, сътворени от Митко и Поли. Първият поканен на сцената бе човекът, „градил парченце по парченце” това, което е сега СОУ „Петко Р. Славейков” – директорът Милко Багдасаров, чието приветствие отнесе бурни аплодисменти.
Официален гост на тържеството бе Елисавета Кехайова, заместник- кмет на община Кърджали. „Даскеерите” получиха поздравителен адрес и от Областния управител Бисер Николов.
Годишните награди „Даскеер” се определят след гласуване по класове и по традиция се връчват през последната седмица на февруари. С приза бяха отличени 15 преподаватели.
Раздаването на наградите бе редувано със смайващи изпълнения на музика и танци- ансамбъл „Родопея”;, музикалната група „Марио”, Расим и Йоан, Синан Садула и група „Бласт”, пианистът Расим Осман, певицата Синем, група „Мистерия”, скеч на 10а клас. Бяха наградени и дванадесетокласниците първенци по отделните предмети
В края на церемонията бившата председателка на Ученическия парламент Клаудия Аладжова предаде огърлицата на властта на новия председател Иван Герганов. И на финала водещите призоваха своя любим директор Милко Багдасаров да разреже тортата и да изпеят всички химна на училището - “Шампиони“.

Още снимки
 Прочитания: 1501 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign