Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Избрана бе комисия за подбор на кандидати за обществен посредник

 27 Февруари 2014

С 39 гласа „за” Общински съвет Кърджали избра днес състава на Временна комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник. Комисията е 7-членна, като трима са юристи. Включени са и представители на общинска администрация , на медийте и на НПО.
С избора на Временна комисия стартира новата процедура за подбор на кандидатите за обществен посредник.
Към момента омбудсман на Кърджали е Хакиф Емин, който бе избран единодушно от Общински съвет – Кърджали с Решение №150 от 24.09.2008 г.
През месец септември 2012 г. мандатът на г-н Емин. Тогава общинският съвет избра Временна комисия, която да проведе процедура за предварителен подбор на кандидатите. Комисията проведе процедурата и на база получени резултати, внесе предложение в Общинския съвет за избиране на Обществен посредник на Община Кърджали. Класирани бяха двама кандидати г-н Пейчо Ангелов Пашов и г-н Хакиф Емин Емин.
Поради липса на необходимото мнозинство от 2/3 за приемане на решения по процедурата, на заседание проведено през януари миналата година не бе избран нов обществен посредник на Кърджали и старият продължи да изпълнява задълженията си.
Новата временна комисия избрана днес ще трябва в срок до два месеца да внесе пред Общинския съвет предложение за избор на нов Обществен посредник.


 Прочитания: 1347 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign