Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинските съветници в Кърджали си гласуваха по 370 лева месечна заплата

 27 Февруари 2014

С пълно единодушие общинските съветници в Кърджали гласуваха увеличение на заплатите си, като нетната сума, която те вече ще получават месечно е 370 лева. Досега те получаваха от 120 до 160 лева на месец, в зависимост от участието си в комисиите.
Местните законотворци приеха предложението на председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа така оформилата се сума да е 20 на сто от неговата заплата, при допустими от Закона за местното самоуправление и местната администрация 70 процента.
Отделно участниците в постоянните комисии ще получават по 2 процента от заплатата на председателя за участие в работата им, а председателите и зам.председателите на комисиите по 2,5 процента.
Възнагражденията на общинските съветници в община Кърджали са сред най-ниските в страната при общини с над 100 000 жители, подчерта Раиф Мустафа. По думите му са се опровергали твърдения в местното медийно пространство, че общинските съветници щели да си гласуват 600 лева месечно възнаграждение.
В промените в правилника за работата на местния парламент са предвидени и санкции. За отсъствие от заседание на постоянните комисии общинският съветник се глобява с 10 процента от възнаграждението си, а за отсъствие от заседание на Общинския съвет – с 20 на сто.


 Прочитания: 1447 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign