Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Вече са извършени 10 процента от строителните работи по пречиствателната станция

 12 Март 2014

Стартира строителството на пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали. Още в края на януари е открита площадката, обектът трябва да бъде завършен до края на тази година. До момента са извършени 10 процента от строително монтажните работи. Предстои през летния период да бъдат доставени и монтирани съоръжения за пречиствателната станция, съобщи ръководителят на проекта инж. Митко Синабов. Той допълни, че обектът е на стойност 22 милиона лева, като от тях две трети са съоръжения и една трета – монтажни работи.
Със събирателните колектори по трасето за пречиствателната станция сме готови на 80 процента и очаквам през юли да приключим окончателно с тази част от работата по терасите на десния бряг на Арда, каза инж. Синабов.
По думите му строително-монтажните работи по Водния цикъл на Кърджали ще приключат до края на годината, ще останат само довършителни дейности по пречиствателната станция. „През 2015 година предстои обучение на персонал, който да работи в станцията – около 20 души по проект. В средата на юли 2015 година окончателно трябва да приключи проекта за Водния цикъл на Кърджали”, каза инж. Синабов.
Според него грешки в Подземният кадастрален план на Кърджали са причина за авариите по време на изграждането на Водния цикъл на Кърджали. Сега всички комуникации се нанасят точно върху плана и в бъдеще подобни ситуации ще бъдат избегнати.
„Съзнаваме ,че създаваме много неудобства. В момента във „Веселчанне“ са изолирани 7 къщи. Извиняваме се на собствениците, но обектът трябва да бъде завършен”, каза Митко Синабов. Той отбеляза, че има много жалби при кмета Хасан Азис, на които се реагира адекватно, но призова гражданите към още малко търпение.


 Прочитания: 1668 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign