Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Фонтанът на площад „Освобождение” в Кърджали събра най-много гласове в кампанията „Място в сърцето

 13 Март 2014

Фонтанът на площад „Освобождение” в Кърджали спечели най-много гласове в кампанията „Място в сърцето" на фондация „Работилница за граждански инициативи". Кърджалийци са го посочили за любимо място, което трябва да бъде обновено чрез дарения, при гласуването на финалния етап. Старата гимназия, сградата на читалище „Родопски фар 1938” в кв. Гледка и Къщата на архитектите бяха другите три предложения. Финалистите бяха предложени на специално жури, което ги утвърди.
” Кампанията има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града”, коментира Камелия Чолакова, координатор на кампаниата в Кърджали. Третият етап е набирането на даренията за фонтана. До 31 юли даренията може да се правят чрез SMS-и, онлайн или по банков път. Желаещите ще получат и свидетелство за дарение от организаторите. Събраните средствата ще бъдат изразходвани за създаване на проект за възстановяване на фонтана на площад „Освобождение”. Кърджали е сред 12 града заедно със София, Пловдив, Габрово, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Русе , Плевен в страната , включени в кампанията.
Кампанията „Място в сърцето” стартира в началото на месец октомври 2013 година и ще продължи до края на месец ноември 2014 година.
Четвърти етап: Набиране на средства – 01.03. – 30.06.2014 г. Етапът ще продължи четири месеца като за целта на сайта на кампанията ще има няколко предложения за осъществяване на даряването – онлайн даряване, със СМС и чрез банков превод. Пети етап: Реализиране на проектите – 01.08. – 30.11.2014 г. Реализирането на проектите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт и специалисти в областта.
 Прочитания: 1563 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign