Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С общоградски хепънинг отбелязваме Световния ден на водата

 21 Март 2014

Кметът на общината инж.Хасан Азис и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще открият общоградския празник по повод Световния ден на водата - 22 март, в Кърджали. Събитието ще се състои на 22 март/ събота/ 2014г., от 12.00 часа, в Градската градина пред Паметника на Освободителите. Организатори на проявата, която в Кърджали ще премине под надслов „Вода и енергия”, са МОСВ, Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район- Пловдив и Община Кърджали.
Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на Министерство на околната среда и водите под надслов „Всяка капка си струва“. Световният ден на водата винаги е бил отбелязван подобаващо, но за първи път тази година градът ни ще бъде център на голяма част от проявите, посветени на празника.
Той ще започне в 11.00ч. с Поход на водата, в който ще се включат ученици от екоклубове към училищата в Кърджали и областта и членове на Детски и Младежки парламент към ОДК. Те ще изминат разстоянието от кв.„Възрожденци” до Градската градина по новия мост над река Арда. Пред Паметника на Васил Левски в шествието ще се включат Първи детски гвардейски отряд и Детски мажоретен състав.
В събота Градската градина ще се превърне в своеобразна сцена на детското творчество и умения. По алеите на парка ще бъдат оформени кътове, където участниците в Похода на водата ще представят различни материали, свързани със Световния ден на водата.Любознателните ученици ще могат да участват във викторина за водата, любителите на детското творчество ще се включат в артработилница с отпадъчни материали, а почитателите на фотографското изкуство ще могат да разгледат изложбата на Клуба по фотография към Обединен детски комплекс посветена на водата.
Община Кърджали кани всички жители и гости на града да се включат в празника под мотото „Вода и енергия”.
 Прочитания: 1290 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign