Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис: Наша отговорност е да решим проблема с питейна вода

 22 Март 2014

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова откри в Кърджали празника по повод Световния ден на водата – 22 март, чиито център на проявите тази година е градът край Арда. Организатори на инициативата са МОСВ, Басейнова дирекция- Пловдив и община Кърджали.Тя се провежда в рамките на Националната кампания под надслов „Всяка капка си струва“.
Ученици от екоклубове към училищата в целия регион и членове на Детски и Младежки парламент към ОДК се включиха в хепънинга в Градската градина. Преди това младите хора участваха в Поход на водата като изминаха разстоянието от кв.„Възрожденци” до Градската градина по новия мост над река Арда. „Водата е ценност, за която трябва да се грижим, но и необходимост, която трябва да гарантираме на гражданите. Кърджали е мястото, където е реализиран проектът „Водно огледало” и където се работи по един от най-мащабните проекти по програма Околна среда- „Воден цикъл”. В същото време в общината има населени места без вода”, каза министър Михайлова. В тази връзка тя обяви, че в МОСВ се предвиждат средства за изграждане на водоснабдителни системи в община Кърджали.
„Кърджали е заобиколен от вода, но тя не достига до някои населени места. Наша отговорност е да направим така, че ценната течност да стане достъпна до всеки жител на общината”, каза кметът инж.Азис. Той подчерта, че сред проблемите на общината е водоснабдяването на някои населени места, до които се кара вода с водоноски на десетки километри разстояние. Градоначалникът благодари на министъра на околната среда и водите за усилията населени места като нашите да бъдат водоснабдени и за това, че Кърджали е център в страната на Световния ден на водата. Гости на празника бяха областният управител Бисер Николов, народните представители Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед. В съботния ден Градската градина се превърна в своеобразна сцена на детското творчество и умения. По алеите на парка бяха оформени кътове, където участниците в Похода на водата представиха различни материали, свързани със Световния ден на водата. Любознателните ученици участваха във викторина за водата, любителите на детското творчество се включиха в артработилница с отпадъчни материали, а почитателите на фотографското изкуство разгледаха изложбата на Клуба по фотография към Обединен детски комплекс, посветена на водата. Празникът бе под мотото „Вода и енергия”.


Още снимки
 Прочитания: 1619 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign