Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Нов успех за възпитаниците на СОУ „Владимир Димитров – Майстора

 26 Март 2014

Две момичета от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” Кърджали се завърнаха с медали от Национални конкурси с международно участие. Кърджалийските певици се състезаваха в най-тежката категория – за професионалисти, в която се надпреварваха представители на средните музикални училища, училищата с профил музика и специализираните школи в България и чужбина.
На Националния конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба” в София в направление „Популярна музика” талантливата Биляна Арсова при изключителна конкуренция спечели бронзов медал. Освен гласови умения, тя показа и артистично майсторство, като се превъплъти в тежката роля на „Арлекино” с песента на композитора Емил Димитров. С втората песен „Месечинко, чакай” на Тончо Русев тя показа усет, както към популярния жанр, така и към красивите български неравноделни размери. Председателят на журито Мими Иванова изпрати специални поздрави на кърджалийската публика.
Само преди седмица Вероника Чакърова спечели Сребърен медал на същия конкурс. На 22 март родопското славейче грабна отново среброто - този път на Националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора, в който взеха участие над 2500 изпълнители. Народната певица демонстрира красив глас и певческо умение с шедьоврите на Родопите: „Заспал юнак” и „Глава ли та боли, сине мой”.
„До сега без медал от конкурс не се е връщала. Ех, върви й на сребро през тази година”, сподели нейният музикален педагог Камен Арсов.

Още снимки
 Прочитания: 1539 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign