Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отложиха разглеждането на финансово оздравителната програма за Пазара

 27 Март 2014

Общински съвет Кърджали не актуализира финансово оздравителната програма на „Пазар на производителите-Кърджали” ЕАД. Точката отпадна от дневният ред на заседанието на Общински съвет днес по предложение на председателя Раиф Мустафа. Решението бе прието с 38 гласа „за”, а аргументи за това от трибуната на местния парламент представиха от страна на групите съветници от БСП и ГЕРБ.
Общинският съветник от БСП Милан Миланов, аргументира вота на групата съветници от БСП изразявайки тревога от забавянето на актуализацията. Той поиска разглеждането на точката да не се отлага повече и да бъде разгледана на следващата сесия. Основният въпрос, който трябва да бъде решен според него е каква да бъде съдбата на Пазара.
С предложение актуализацията на финансово-оздравителната програма на „Пазар на производителите-Кърджали” ЕАД да бъде разгледана на извънредна сесия излезе общинският съветник от ГЕРБ и председател на групата съветници Илия Илиев. Той предложи още въпросът да бъде дискутиран много сериозно във всички групи съветници. ”Всички искаме пазара да остане общински, но трябва да си дадем ясна сметка, че той не може да си плаща задълженията, а всичко се плаща от данъкоплатците”, коментира Илиев.
Отношение по коментираната тема изрази и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той заяви, че загрижеността за съдбата на Пазара е обща не само на съветниците, но и на общинското ръководство и администрацията и конкретизира:
”Днес Пазара се явява като разделителна линия, която определя коя група общински съветници какво избира - дали да бъде общински или да бъде разпродаден на парче. Общинска администрация е за това той да се запази като общински”.
Председателят на общинския съвет Раиф Мустафа изрази готовност да бъде проведена извънредна сесия, на която да бъде обсъден сериозно въпроса, стига такова предложение да бъде направено от председателите на групи общински съветници.
С единодушие общинските съветници гласуваха и отпадането на още една точка от дневния ред свързана с даването на съгласие за придобиване от Община Кърджали на имот-частна собственост за изграждане на нова детска градина в кв. Възрожденци. Предложението за това бе направено от кмета на общината инж. Хасан Азис. По негово предложение отпадна и т. 81 от раздел първи на допълнението и изменението на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2014г.


 Прочитания: 1257 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign