Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключва визитата на кмета на гр.Руби, Испания в Кърджали

 04 Април 2014

Заместник-кметовете на община Кърджали Мухарем Мухарем и Елисавета Кехайова се срещнаха днес с кмета на гр. Руби, Испания, Кармен Гарсия Лорес. В срещата участваха и придружаващите я експерти от испанската община и секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.
Делегацията от Руби вече трети ден е в Кърджали. Визитата е в рамките на проект „Зелено побратимяване” и подписаното по–рано тази година споразумение между двете общини.
С „добре дошли” гостенката и придружаващите я общински експерти бяха поздравени от зам.-кмета Мухарем от името на кмета на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
„Удоволствие е да ви посрещнем днес тук и да си сътрудничим, като се учим от колегите си, които много преди нас са станали членове на Европейската общност. Надявам се някога да постигнем вашите успехи!”, каза Мухарем. В рамките на разговора той представи община Кърджали и реализиращите се проекти на територията й с помощта на европейските фондове.
От своя страна кметът на гр. Руби Кармен Гарсия Лорес пожела да научи какъв е общинският опит при реализирането на проекти, които насърчават енергийната ефективност. Тя изрази и удовлетвореност от проведените срещи до момента и възхищението си от новият парк „Арпезос” – проект, където може да се види на практика прилагането на енергоефективни модели.
Испанският град Руби е включен в проект „Зелено побратимяване” от 2013 година. Постигнатите добри практики там в посока на реализиране на устойчиви енергийни политики могат само да бъдат от полза за нашата община. Испанският град е разположен на 23 км. от Барселона, а населението му надхвърля 74 000 души.

Още снимки
 Прочитания: 1679 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign