Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Фото изложба "Източни Родопи" се представя в София

 04 Октомври 2006

В столицата бе открита фото изложбата „Източни Родопи 2006” в галерия “Дебют” ( в сградата на Художествената гимназия). Изложбата представя 100 фотографии на 11 участници във фотоекспедиция „Дъждовница 2006” и ще остане до 16.10.2006 г.
Фотоекспедиция „Дъждовница 2006” е част от поредица от фотографски проекти, които продуцентска къща “41Т” ЕООД изпълнява в последните няколко години. Следва изключително успешните фотоекспедиции „Странджа 2004” и „Дунавски пристани 2005”.
Фотоекспедицията се проведе в периода май-юни 2006 година в региона на Източните Родопи. Домакин на събитието бе международният младежки артцентър “Кръг” в село Дъждовница, който бе открит с помощта на община Кърджали. Центърът се помещава в сградата на закритото училище в селото.
Участници в проекта са дебютиращи млади български фотографи, на които се осигури възможност за фотоизследване до уникални природни местности и самобитни родопски села и хора. Създаде се творческа атмосфера, подходяща за интензивна работа и обмяна на идеи.
Несъмнено резултатите от съставената разнообразна фотоизложба са впечатляващи. Тя обхваща в пълнота характерните черти на съвременния облик на Източните Родопи. Изложбата има за цел да привлече общественото внимание към региона. Да промоцира културата, традициите, красотата на хората и природата на Източните Родопи и регион Кърджали. Част от фотосите бяха представени в Артгалерия-Кърджали и в с. Дъждовница, община Кърджали.
Не на последно място изложбата представя таланта на 7 млади фотографи на възраст от 19 до 24 години и още четирима по-възрастни участници. Фотографиите са на високо професионално ниво и са изключително емоционални.
Проектът се подкрепя от “Фонд за подкрепа на дебютни проекти”. Партньори на проекта са Младежки център “Кръг”-Кърджали и Галерия “Дебют”-София.
Във фото изложбата участват авторите: Александра Апостолова, Лариса Христова, Александър Сафари, Владимир Донков – Snooper, Вихрена Нинова, Димо Димов, Евгени Коевски, Калина Горанова, Марин Кафеджийски, Марио Кръстев, Яна Уловска.


 Прочитания: 2067 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign