Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес се проведе редовната среща на кметовете на населени места в община Кърджали

 04 Октомври 2006

Няколко бяха акцентите в дневния ред на проведената днес редовната месечна среща с кметовете на населени места в община Кърджали.Участниците получиха разяснения относно събирането на местните данъци и такси по селата.
По време на срещата бе коментирано и предстоящото обучение за работа със специални съдове за преработка на растителни отпадъци по проект “Въвеждане на фамилното компостиране” в община Кърджали.
До месец кметствата в община Кърджали трябва да изготвят и представят в отдел “Архитектура , строителство и опазване на околната среда “ актуализирана информация за потенциално опасните сгради. Инж.Васил Бобеков – началник на отдела напомни , че до края на 2006 предстои и регистрация на всички съществуващи кладенци в Басейновата дирекция. За тази цел кметовете са длъжни да изготвят справка за тези водоизточници на територията на съответното село. По повод предстоящите президентски избори Златка Тонева - началник отдел “Административно- информационно и правно обслужване “ обърна внимание при оформянето на избирателните списъци по кметства. Припомнени бяха сроковете , изтичащи през настоящата и следващата седмица , които гласоподавателите трябва да знаят - 6 октомври - издаване на служебна бележка за гласуване по настоящ адрес, 11 октомври- издаване на удостоверение за упражняване на вота на друго място и 14 .10 .- отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци .
 Прочитания: 2158 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign