Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Велопоход по улиците на Кърджали, посветен на Деня на земята, стартира днес

 23 Април 2014

Днес стартираха проявите от програмата на община Кърджали, посветени на Световния ден на Земята – 22 април. Ученици от почти всички учебни заведения в Кърджали, яхнаха велосипеди, за да участват в организирания велопоход на града – една инициатива на ПГ по електроника и електротехника. Освен велопохода, друга инициатива на учебното заведение е започващата утре от 13 часа конференция по екологични теми, която ще се проведе в ОДК. В програмата на ученическата конференция са предвидени над 15 доклада, разработени от ученици от Кърджали, каза Петко Кушлев.
„Нашата инициатива за велопохода, посветен на Деня на земята, се роди преди 5 години, а тя е свързана с професионалната ни ориентация за добиване на електроенергия по екологично чист подход. Това прерастна и в такива инициативи, каквато е и велопохода”, разказа директорът на учебното заведение.
Останалите прояви посветени на Световния ден на Земята включени в програмата на Община Кърджали продължават на 28 април. Тогава пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров ученици от учебните заведения на Кърджали ще имат възможност да демонстрират своите умения по аранжиране на цветя, ще има арт работилница, фотоизложба и концертни изяви.

Още снимки
 Прочитания: 1443 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign