Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подготвят площадката за временния пазар

 05 Октомври 2006

В петък да се асфалтира площадката, на която ще се ситуира временния пазар, бе решено на среща в сряда следобяд.В срещата участваха членовете на временната работна група от администрацията, оглавявана от кмета инж.Хасан Азис, представители на консорциума - изпълнител на обекта “Пазар на производителите” , проектанти, фирмата-надзор, управителите на настоящия пазар. Теренът от 4 150 кв.м. ще бъде готов за полагане на асфалт до четвъртък следобяд, информираха от консорциума. Ще се очертае разположението на масите, които ще бъдат премествани по сектори. Отпада идеята за общо покритие на временния пазар, което на този етап не е възможно да се финансира от общината . Прие се вариантът масите, чийто брой е 363, да се ремонтират и боядисат, като всяка една ще бъде с индивидуално покритие. Ремонтът ще се извършва на място, работниците ще работят на 3 смени .т.е денонощно. Целта е преместването да приключи бързо и наемателите на маси да не бъдат лишени дълго време от възможност да работят.
Преместването на масите ще трябва да започне в понеделник, за да могат строителите да имат площадка, свободна за строителни дейности от вторник-сряда.С органите на пътна полиция е съгласувана схема за временна организация на движението.
Консорциумът-изпълнител оцени като реален срока от 30 юли 2007 г.за предаване на обекта.
Подобни срещи в същия формат ще има всеки четвъртък до реализирането на проекта за изграждане на Пазара на производителите.

Още снимки
 Прочитания: 1778 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign