Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж.Хасан Азис разговаря с Н.Пр. посланика на Холандия Том ван Оорсхот

 25 Април 2014

Посланикът на Холандия у нас Н.Пр. Том ван Оорсхот се срещна днес с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Тема на разговора бяха проектите, които общината реализира в различни сфери.Като успешен проект в социалната сфера кметът посочи Дневен център”Надежда” за деца и възрастни с увреждания. Приключва проекта за социализация на Перперикон по ОПРР.Ще продължи търсенето на финансиране от други фондове за окончателно приключване на обекта и привличане на туристи като желанието на общината е древния град на траките да е сред трите най-посещавани културно-исторически обекти в страната.Кметът представи в резюме проектите, реализиращи се на територията на общината в момента.

Той сподели, че в Кърджали има интерес към оранжерийното производство на земеделска продукция и общината може да осигури земя, ако холандски инвеститори имат желание да реализират подобни проекти в нашия град.
Посланикът каза, че се готви междуправителствена програма между България и Холандия в тази сфера и изрази готовност да посредничи при търсенето и привличането на холандски фирми, които биха проявили интерес да развиват дейност в Родопите.Още снимки
 Прочитания: 1442 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign