Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” показаха, че могат „ тук и сега”

 29 Април 2014

Сибила Даниелова Керелезова и Златина Георгиева Точкова от 10 А1 в ГПЧЕ „Христо Ботев” , с ръководител Бирол Садула спечелиха 1 място в направление „ Графичен дизайн” на Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“. Четвъртото поредно издание на това уникално събитие се проведе през уикенда в град Девин. Това е най-голямото и иновативно по рода си състезание в България. Всяка година мащабът на инициативата расте и привлича все повече и повече можещи и талантливи ученици и учители. Тази година се включиха 514 участници от 51 населени места от цялата страна , състезаващи се в 7 направления.
Екипът от Езиковата заслужи златото с изготвяне на плакат на състезанието и впечатлиха журито и менторите, които тази година са едни от най-добрите експерти в България. Критериите за оценка се формират на база композиция и форма, цвят и цветни гами, възприемане на послание, художественост, техническо изпълнение, типография и креативност
Участието на младите информатици от Езиковата в Националния форум им подари възможността да се учат от професионалисти в сферата на онлайн рекламата и маркетинга, да се докоснат до реална работна среда, да усетят заразителното влияние на работата в екип, да попаднат в творческа обстановка, но и да се научат на стратегически подход при планирането на кампании за уеб.
 Прочитания: 1410 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign