Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали домакин на национална среща

 29 Април 2014

Днес и утре Кърджали е домакин на VІІ Национална среща на Сдружението на директорите на самостоятелни ученически общежития в Република България. Домакин на срещата е Комплекс Ученически общежития „Родопи” в областния град.
В рамките на програмата, днес от 17,00 часа на сцената на Дома на културата, възпитаниците на общежитията ще изнесат концерт под надслов „Ако нямаше огън...”. Музикално-поетичната програма е изготвена от участниците в клубовете по интереси към общежития Родопи. Комплекс Ученически общежития „Родопи” за трета поредна година организират изнасянето на концерти пред обществеността на Кърджали. Първият бе във връзка с 50 годишният юбилей на общежитията, а вторият на тема „Приятели завинаги”.
Тази година традицията продължава с концерт под надслов „Ако нямаше огън...”.Входът за концерта е свободен, а организаторите ще се радват ако гражданите на Кърджали го посетят, за да си припомнят стихове за любовта на известни български поети, любими родопски песни и танци.
На 30 април в конферентната зала на хотелски комплекс „Главатарски хан” от 9 часа се открива теоретичната част от VІІ Национална среща на Сдружението на директорите на самостоятелни ученически общежития в Република България, по време на която участниците чрез презентации ще представят своя добър опит и практики във функционирането на ученическите общежития в България.
Ще бъдат презентирани теми, свързани с документалните средства за оптимизиране на възпитателното въздействие върху учениците, организиране на свободното им време, ролята и мястото на педагогическия съветник в общежитията, занимания по интереси.
Ще бъде проведено и общо събрание на сдружението на директорите на самостоятелни общежития в България, на което ще бъдат разгледани организационни въпроси, свързани с работата му, уставни проблеми, предложения до МОН.
 Прочитания: 1528 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign