Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

20 години Школа по източни бойни изкуства към ОДК - Кърджали

 21 Май 2014

На 20.05.2014 г. от 18.00 ч. в ОДК се състоя Детски празник по случай 20 години от създаването на Школата по източни бойни изкуства. Над 40 деца от Школата по източни бойни изкуства с ръководител Георги Петков изнесоха спектакъл, в който показаха своите умения по ката и близък бой, показаха борбата между тъмните и светлите сили, между доброто и злото и как доброто винаги побеждава. Както винаги те покориха сърцата на публиката със сложните си, прецизно изпълнени и виртуозни демонстрации.
Юбилярите от школата бяха поздравени от децата от Школата за модерни танци, ДВГ „До Ре Ми” и Литературно-театрална студия към ОДК с много песни и танци. Те бяха поздравени и от г-жа Первин Риза – мл.експерт в отдел „Спорт и туризъм” към Община Кърджали, която от името на кмета на общината – инж.Хасан Азис прочете поздравителен адрес и поднесе подаръци на малките спортисти – боксов чувал, тениски и огромна торта за всички присъстващи деца. Своите поздравления към школата и нейния ръководител поднесе и г-жа Златка Пеньова – директор на ОДК. Тя заедно с най-малките каратисти разряза тортата и покани всички деца да я опитат. През цялото време на юбилейния концерт публиката възторжено аплодира талантливите деца на Кърджали. Детският празник е част от Спортния календар на Община Кърджали и е посветен на 95 години от създаването на физкултурната дейност в Община Кърджали.
Школата по източни бойни изкуства е създадена през 1994 г. към ОДК /тогава Център за работа с деца/. От 1996 г. неин ръководител е Георги Петков. Стиловете в бойните изкуства, които съчетава школата са НАН ЧУАН БЕЙ ТУЙ, ЧЕН и У ШУ. Над 1000 са децата преминали през школата за тези години. В Школата по източни бойни изкуства децата развиват дисциплина, учат се да контролират емоциите и адреналина си, да работят отборно – в екип и да усъвършенстват своето физическо и духовно здраве. Многобройни са участията на Школата по източни бойни изкуства през годините – представяли са своите умения на сцената на Националния дворец на културата, Националния дворец на децата, на международния детски фестивал в гр.Гебзе, Турция, във всички градове в област Кърджали. Десетки са участията им в празниците и концертите на кърджалийска сцена.

Още снимки
 Прочитания: 1871 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign