Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изявени ученици бяха отличени днес от кмета инж. Хасан Азис и Ротари клуб

 24 Май 2014

По случай 24 май –Деня на българската просветата и културата, и на славянската писменост, за единадесета поредна година ръководството на Община Кърджали награди изявени ученици, представили достойно Община Кърджали на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали от Община Кърджали. Церемонията по награждаването се състоя пред паметника на Освободителите в Градската градина и бе част от тържеството посветено на празника на българската просвета и култура, и на славянската писменост.
Отличията на 14 –те отличени бяха връчени от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Сред най-малките наградени бяха Нарин Танер Мехмед– ученичка от VІ клас на СОУ”Отец Паисий”, Любослав Чивилиев -ученик от ІІ клас в СОУ ”Йордан Йовков”, Силвия Георгиева, Никълас Александров – ученик от ІV клас в СОУ ”П.Р.Славейков”, Жулиен Севим Садула – ученичка от ІV клас в ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” и Мария Магдалена Делчева – ІІ клас от Школата по изобразително изкуство към ОДК, ученичка в СОУ ”Вл.Димитров – Майстора”.
Във втора възрастова група V-VІІІ клас с награди бяха отличени Лия Стамболиева – ученичка от VІІ клас на СОУ ”Отец Паисий” гр. Кърджали, Васил Петковски – ученик от VІІ клас в СОУ”Св.Климент Охридски”, Селин Ахмед – ученичка от VІІ клас в ОУ”Св.св.Кирил и Методий” и Дилара Сарач- ученичка от VІІІ клас в ГПЧЕ”Христо Ботев”
В трета възрастова група ІХ-ХІІ клас бяха наградени двама - Мирослава Яворова- ученичка от ХІ клас в ГПЧЕ ”Христо Ботев” и Иван Герганов - ученик от Х клас от СОУ ”П.Р.Славейков” .
На празника бяха връчени награди и на двама ученици завършили основно образование - Слави Тодоров - ученик от ІХ клас в ГПЧЕ ”Христо Ботев” и Енис Исмаил - ученик от VІІІ клас от СОУ ”П.Р.Славейков”.
За поредна година грамоти и парични награди връчи Ротари клуб на изявени ученици от Кърджалийските училища.


 Прочитания: 1600 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign