Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна демонтирането на масите на кърджалийския пазар

 10 Октомври 2006

Започна демонтирането на масите на кърджалийския пазар.Работна група вече подменя покривните конструкции, предстои и пребоядисването на всички 390 маси, 27 от който частни.
През изминалите почивни дни бе положена асфалтовата настилка на временния пазар, а от 17 октомври ще започне преместването на масите по определена схема на новоизградената площадка,съобщи днес кметът инж.Хасан Азис.Той изрази увереност ,че временния пазар ще има много по-добра визия отколкото настоящия.Причината за това е новата подредба на масите.На една част от тях ,боядисани в зелено, ще се продава само селскостопанска продукция,а на останалите -в синьо ще се предлагат промишлени стоки.
След оформяне на временния пазар,ще започне същинската дейност за подготовка на терена за изграждане на новия “Пазар на производителите”.Ще бъдат премахнати постоянните 30 павилиона,а част от тополите ще бъдат изсечени.
До 14 октомври всяка една от фирмите-изпълнителки на проекта от консорциума, спечелил конкурса за изграждане на новия пазар трябва да представят план-график за своята дейност по реализация на обекта.
Това са “Арда строй”, “Екип интернационал”, “Електроизграждане”, “Пъстроинжинеринг” и “Симекс”.
Всеки четвъртък временната работна група,оглавявана от кмета,включваща представители на общинска администрация,на консорциума,проектанти,фирмата-надзорник и управителите на настоящия пазар ще провежда редовни срещи за актуализиране на информацията по извършените дейности.
До два месеца се очаква да бъде решен въпроса и с банката кредитор.Вече са изпратени писма до 10 финансови институции с информация за проекта.Вече има проявен интерес от няколко банки. Техни представители са направили оглед на място и са се запознали с възможностите за обезпечаване на кредита от страна на община Кърджали.
Цялата стойност на проект изграждане на “Пазар на производителите” е в размер на 8 милиона 590 хиляди без ДДС,а крайният срок за реализацията му е 31 декември 2007 година.

Още снимки
 Прочитания: 1986 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign