Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Иван Герганов получи специална награда на Националния конкурс „Млади таланти”

 02 Юни 2014

Единадесетокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Иван Герганов получи специалната награда на Българската асоциация на софтуерните компании – това стана на 16-я Национален конкурс “Млади таланти”, който се състо в София. Състезаваха се общо 25 финалисти от България – автори на 17 научни проекта. Кърджали бе представен от СОУ „Петко Рачов Славейков”: Иван Герганов с проект „Пораждащи функции и дървета в равнината”, екипът Хубен Иванов и Николай Атанасов с проект „Симедиани в триъгълника” и Иван Иванов с проект „Триъгълници на Наполеон и точка на Торичели”. Всички те получиха сиртификати за отлично представяне. Направи впечатление високото ниво на представяне на Образцова математическа гимназия - Пловдив и СОУ „Петко Рачов Славейков” Кърджали, посочи председателят на журито професор Сава Гроздев.
Научен ръководител на четиримата при разработката на проектите им е техният учител по математика Вълчо Милчев.
Националния конкурс „Млади таланти” е състезание за ученици и студенти от 15 до 20 годишна възраст, като класирането е общо за всички възрасти и за всички научни направления. Учениците и студентите представят свои научноизследователски или иновационни проекти в следните научни области: естествени науки; комуникационни и информационни технологии; социални науки.
Постижението на нашите ученици е част от още една успешна година за школата по математика в СОУ „Петко Рачов Славейков”. Четиримата математици качествено представиха Кърджали и своето училище и на международната конференция EUROMATH 2014, и на Националния конкурс за ученически проекти по математика и информатика по време на 43-та конференция на Съюза на математиците в България. Те убедително завоюваха правото да участват през август на триседмичната Национална лятна изследователска школа по математика.


 Прочитания: 1388 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign