Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представиха в Кърджали сайт на Комотини на български език

 01 Юли 2014

Най-новата и може би към момента единствена онлайн платформа предлагаща на български език подробна и разнообразна информация за Комотини и околностите в радиус от 30 километра, от месец фече е факт. Сайтът www.komotini.bg бе представен днес в Кърджали, а инициаторите за създаването му го определиха като мост между два идентични града в различни държави. Малко след 11 часа в залата на Бизнес инкубатора започна срещата, в рамките на която Ставрос Фанфарис и Тодорис Бадзакис представиха подробно възможностите, които дава за българските туристи новият сайт.
По думите им той е перфектният пътеводител даващ информация за всичко, което ни интересува. Визуално изглеждащ като карта, само с едно кликване може да се получи информация в обособените девет категории. Сред тях море и плажове, алтернативен туризъм, исторически паметници, музей, пазар, престой, развлечение и хранене.
Гръцкият сайт се появява на бял свят като частна инициатива. Идеята възниква малко преди да бъде отворен ГКПП Маказа и се затвърждава напълно след отварянето му. След като се убеждават, че много голям процент от туристите идват, за да видят морето, а от гръцка страна няма готовност за това, започва работата по сайта, заедно с партньор от българска страна.
По думите на Ставрос Фанфарис интернет-медията работи от февруари, но пълното й окомплектоване е завършено през месец май. За изминалия един месец е отчетено ежедневно влизане на 500 потребители, а чрез 4 000 приятели във Фейсбук създателите на сайта получават обратна информация и се ориентират за търсенията на българските потребители.
Обогатяваме ежедневно сайта и се опитваме да отговорим на всичко, което интересува потребителите ни. В бъдещите ни планове е и да разширим кръга на действие и да създадем онлайн платформи и за Тасос, Ксанти, защо не и за Александруполис подчерта Тодорис Бадзакис. По думите му в сайта има и специален блог за журналистически материали.
Презентацията за новия гръцки сайт бе проследена с интерес и от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. В края й той поздрави създателите му и заяви, че това е един полезен и очакван сайт за българските туристи, направен точно на време, с предимството, че е на български език. Градоначалникът припомни, че преди години заедно с журналисти от Кърджали е бил на посещение в Комотини и тогава там е била обсъдена идеята за съвместен българо-гръцки сайт за новини от двете страни на границата.
„Един такъв сайт е много важен и необходим и аз се надявам в много кратко време да се намерят хора в Кърджали, които да го направят, каза инж. Азис.
Той изрази убеденост, че представената от гърците информация ще улесни българските туристи и те няма да тръгват на тъмно, а ще имат пълната информация за това къде отиват и какво искат да видят и ще стигат лесно до избраната от тях точка.
Срещата в Кърджали за представянето на новата онлайн платформа предлагаща на български език подробна и разнообразна информация за Комотини и околностите му завърши с обща снимка между български и гръцки журналисти.
По-късно инж. Азис разговаря с представителите на гръцкият сайт в сградата на община Кърджали.
Още снимки
 Прочитания: 1420 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign