Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ще ремонтират стадион „Дружба” за 1,8 милиона лева, закрият басейн готов до края на годината

 08 Юли 2014

Община Кърджали стартира процедурата за реализиране на основен ремонт на стадион „Дружба”-първи етап. Реализирането на проекта стана възможно след подписания вчера договор между министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева и кмета на общината инж. Хасан Азис.
Процедурите по избор на изпълнител на обекта ще бъдат реализирани от община Кърджали според клаузите на Договора. Пак според тях до края на март 2015 година ремонтните дейности трябва да бъдат приключени, а въвеждането им в експлоатация трябва да стане през април, съобщи днес градоначалникът.
Средствата за първия етап на ремонта са в размер на 1 786 878 лева и се осигуряват от бюджета на Министерството на младежта и спорта.
От построяването на стадиона до днес по спортното съоръжение са извършвани само частични ремонти, но не и основен, коментира днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Надявам се процедурите по избор на изпълнител да се реализират в рамките на 60 дни и ако няма обжалвания в средата на октомври тази година да започнем ремонта на, допълни още градоначалникът.
По думите на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис няколко са спортните съоръжения, които са знакови за общината и са в основата за развиване на видовете спорт. Те са обаче и тези, които се нуждаят от ремонт и възстановяване.
Договорът, който подписахме вчера в Министерството на младежта и спорта ще ни даде възможност да обновим спортната инфраструктура на стадион «Дружба», от друга страна Министерството вече работи по реализирането на другия голям спортен обект в Кърджали – закритият плувен басейн «Арпезос», коментира още кметът.
С решение на Общински съвет Кърджали от февруари тази година бе дадено съгласие да се извърши ремонт и реконструкция на закрития плувен басейн, чиято сграда е строена през 70-те години на ХХ век.
Министерството на младежта и спорта от своя страна стартира открита процедура за възлагане на обществени поръчки с 14 обособени части с предмет: „Изграждане и ремонт на многофункционални спортни площадки в общински центрове и покрити плувни басейни в тях –първи транш”. Сред тях е и тази за ремонта на закрития плувен басейн «Арпезос» Кърджали, като средствата за реализирането на ремонтните дейности са в размер на 1 333 333 лева.
Реализирането на проекта е изцяло в ръцете на Министерството на младежта и спорта, която е възложител, заяви днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.Очакванията му обаче са обекта да бъде приключен в рамките на тази година.


 Прочитания: 2049 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign