Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметски брифинг на колела установи: 85 процента от работата по Водния цикъл е завършена

 10 Юли 2014

Пътуващ брифинг по трасето на Водния цикъл в Кърджали организира днес кметът инж. Хасан Азис. Обиколката включваше основни участъци на обекта. Участваха не само журналисти от местни и национални медии, но и ръководителят на проекта инж. Митко Синабов, представители на фирмите - изпълнителки и на строителният надзор.
Въпреки замразените средства по европейските програми, работа по Водния цикъл ще продължи, увери Иван Чолаков, представител на консорциума, изпълняващ проекта.
Първата спирка, на която спря автобусът, управляван лично от градоначалника, бе в района на 100-те блокове в кв. „Възрожденци”, откъдето през октомври 2013 г. стартира проектът за Интегрирания воден цикъл и изграждане на Пречиствателна станция на Кърджали на стойност 70 млн лв.
До момента е изградена над 86 % от предвидената 14-километрова водопроводна мрежа, от която 12 км е новоизградена и само 2 километра - реконструкция на досегашната. 85 процента е завършена и предвидената по проекта канализационната мрежа от предвидените 24 км. Над две трети от нея е новата канализация и само 5,5 реконструкция на досегадействаща. Повече от 80 % е завършена работата и по колекторите, коментира кметът инж. Хасан Азис. На въпрос кога ще бъдат възстановени нарушените по време на строителните работи настилки, той отговори, че това ще стане до края на август. Там където е имало бетонна настилка, тя ще бъде възстановена с бетон, там където е била асфалтова, съответно ще бъде положен нов асфалт”, уточни градоначалникът.
Следващата спирка на пътуващия брифинг бе кръстовището в кв. „Възрожденци”, между новия мост и бул. „Христо Ботев”.
Заради подпочвените води и водите от кв. „Прилепци” там предстои да бъде изграден дъждопреливник, обяви ръководителят на проекта за Водния цикъл инж. Митко Синабов.
По думите му ще бъде въведена временна организация на движението по Новия мост, като ремонтните дейности се очаква да приключат в рамките на месец, каза ръководителят на проекта инж. Митко Синабов.
Преди посещението на Пречиствателната станция, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и журналистите разгледаха и мястото в района на бл. „Златен лист” в началото на кв. „Възрожденци” по пътя за Ардино, където преди месеци е създадена доста екстремна ситуация при изкопните работи и при полагане на тръбите. „Този участък беше наистина един от проблемните, но строителите се справиха успешно”, каза ръководителят на проекта инж. Митко Синабов.
Той допълни, че изкопните работи в най-големия квартал на Кърджали са вече на финална фаза. По думите му до 30 дни всички улици във „Възрожденци" ще бъдат асфалтирани.
Работа по проекта воден цикъл включва още кв. „Веселчане” и района от кръговото на автогарата по посока ОЦК и бившия техникум по селско стопанство, както и главния колектор, който води до Пречиствателната станция.

Още снимки
 Прочитания: 1611 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign