Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Провериха зоните за отдих и водните спортове в община Кърджали

 15 Юли 2014

В първите дни на юли Комисията по водно спасяване, назначена със заповед на кмета инж.Хасан Азис, извърши проверка на зоните за краткотраен отдих и водни спортове на територията на община Кърджали. В Комисията участват представители на различни институции - РЗИ, Инспекцията по труда, на ОД на МВР, БЧК и общината.
Проверени са зоните край язовир „Кърджали”, в района на село Енчец и с. Главатарци, на язовир „Студен кладенец”, в района на с. Калоянци, както на открити басейни в хотелските комплекси, разположени по бреговата ивица на двата големи язовира, така и на действащите басейни в комплексите „Перперикон”, „Резиденцията”, басейна в с. Стремци и общинския басейн „Арпезос” в областния град.
Установено е, че има назначени спасители със заверени талони за 2014 г. на всички плувни басейни в Кърджали и в зоните за краткотраен отдих и водни спортове. Чистотата на водата е в рамките на нормите. Трима спасители се грижат за безопасността на децата и младежите на открития плувен басейн „Арпезос”. Издаден е правилник за вътрешен ред, изготвени са правила за ползване на басейна, които са описани на информационни табла, издаден е план за действие на дейности при спешни ситуации, има и необходимото оборудване и инвентар.
При проверките Комисията по водно спасяване е дала указания за работа през летния сезон на всички проверени обекти във връзка с изпълнението на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи на територията на община Кърджали – да се спазва работното време, назначените спасители да не се натоварват с допълнителни и несвойствени за тях дейности, да се следи ежедневно за чистотата на водата. Строго е забранено къпането в неохраняеми обекти и язовирите, защото може да се получи температурен шок и се стигне до нежелани последици.
Контролът и проверките на водните басейни ще продължат през целия летен сезон от Комисията, която изпълнява превантивна дейност.
Още снимки
 Прочитания: 1756 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign