Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Още три лица ще бъдат подпомогнати за инвитро процедури, общо стават 20

 15 Юли 2014

Нови три лица с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подпомогнати от община Кърджали за осъществяване на процедури и дейности, свързани с лечение на безплодие. Това решиха днес общинските съветници в Кърджали.
Подпомагането е регламентирано от Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на Община Кърджали.
Така от началото на 2014 година подпомогнатите лица, чийто заявления бяха одобрени от специализираната Комисия стават осем. Помощта е в размер на 2000 лв. Тя се предоставя след представяне на копия от платежни документи, удостоверяващи извършените разходи.
Отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури и дейности, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на Община Кърджали се осъществява от средата на 2012 година. Същата година бяха подпомогнати 6 лица с репродуктивни проблеми. Още толкова получиха подкрепа от страна на общината през 2013 година.


 Прочитания: 2028 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign