Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Почетохме 177-та годишнина от рождението на Васил Левски

 18 Юли 2014

Днес честваме 177 години от рождението на Апостола на българската свобода – Васил Левски. С кратко възпоменателно тържество тази годишнина бе почетена от стотици граждани на Кърджали пред паметника на Апостола. Председателят на Общинският съвет „Васил Левски” Иванко Маринов в словото си цитира думите на Апостола „Ако спечеля – печели цял народ, ако загубя – губя само себе си” и каза по повод на нея: „Ето я знаменитата фраза, с която сиракът от Карлово осиновява Свободата на България”.
Той цитира и някои от постулатите на Апостола: „Работим чисто по български и не искаме да се ръководим от никого отвън. Братство всекиму – без да гледаме вяра и народност. Работата не е само по Балкана, но и революция по места – думи на човек, който е прежалил себе си за свободата на Отечеството, „пък ако щът после го нареди да пасе и патките”. В бъдещата българска свобода, пише той във вестник „свобода” българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение – било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в какво било…”
Сред хората, дошли да почетат 177-та годишнина от рождението на Васил Левски бяха заместник-областните управители Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, заместник-кметовете на община Кърджали Елисавета Кехайова и Иван Велев, представители на обществени и патриотични организации, политически сили. Всички те и много граждани на Кърджали поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола.

Още снимки
 Прочитания: 1498 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign