Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кирил Хаджиев – Делчо Раев и Русена Сланчева- Ирена Мишонова взеха златото в Кърджали

 20 Юли 2014

В четвъртия турнир от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени на пясъчния корт в Кърджали златото грабнаха Николай Колев – Константин Митев и Русена Сланчева – Ирена Мишонова. С тези победи лидерите прибавиха към ранг листата по още 400 точки на отбор. И в двата финални мача битката беше много оспорвана и нямаше място за грешки.
При жените надпревара за първото място беше между националните съзстезателки на България Сланчева –Мишонова и победителките от миналия турнир в Кърджали Олга Кръстева – Гергана Докузова. Мачът почти през цялото време вървеше точка за точка, но прецизната игра и спортният хъс на победителките от Смолян решиха крайния резултат с 2:0 гейма ( 21:18; 21:17).
По-инфарктна беше срещата при мъжете. На пясъчния корт на комплекс „Арпезос” един срещу друг застанаха националите на страната и възпитаници на кърджалийската школа Николай Колев – Константин Митев и Кирил Хаджиев – Делчо Раев. И двата отбора дадоха всичко от себе си, за да спечелят златото и доказаха, че не напразно представят България на международни състезания. Екзалтираната публика аплодираше всяка точка и се наслаждаваше на битката пред волейболната мрежа. В турнира от най-висок ранг в страната се стигна до жесток тайбрек. Но мачът закова Кирчо Хаджиев. Срещата приключи с 2:1 гейма (21:11;19:21;12:15) в полза на Хаджиев – Раев. Наградният фонд в четвъртото издание на Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени е най –голям в страната и е на стойност 10, 200 лв.
Победителите бяха поздравени от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис, неговата заместничка Елисавета Кехайова и председателя на Комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров.Още снимки
 Прочитания: 1655 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign