Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гвардейците и мажоретките на Кърджали с престижна награда от италианския град Винчи

 22 Юли 2014

С престижна награда от Третия международен фестивал на танцовото изкуство в италианския град Винчи се завърнаха гвардейците и мажоретките на Кърджали.
„Конкуренцията беше много голяма, но ние представихме достойно България. Композицията „Русинка” на мажоретките буквално взриви многохилядната публика, а при танца със знамената на гвардейците аплодисментите не стихваха дълго”, обясни Димитър Кондиков, ръководител на двата състава, превърнали се в емблема на Кърджали.
На сцената в Монте Лупо и на площада в тосканския град Винчи гвардейците от ГПЧЕ ”Христо Ботев” и мажоретките от СОУ”Отец Паисий” имат по тридесет минути, за да представят своите танци.
Това е поредно участие на мажоретките състави от Кърджали в Италия.Тазгодишният Международният фестивал на танцовото изкуство се проведе от 10 до 16 юли т.г. Конкуренцията е сериозна, гостуват и групи от Франция, Словакия,Унгария и Гърция.
Престоят в Италия кърджалийските танцьори ще запомнят с посещение на италианско имение, където се произвеждат прочути тоскански вина, града държава Сан Марино, Венеция и Пиза.Ръководителят на двата състава Димитър Кондиков благодари от името на двата състава на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, без чиято помощ нямаше да могат да участват във фестивала, както и на директорите на двете учебни завадения. И гвардейци, и мажоретки са признателни на президента на транспортната фирма EMS TURS Сейхан Мехмед, който им осигури конфортно пътуване.
Още снимки
 Прочитания: 1816 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign