Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметове от областта разговаряха с вицепремиера Бобева за газовата връзка с Гърция

 22 Юли 2014

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис заедно с кметовете на общините Кирково и Момчилград Сали Рамадан и Акиф Акиф се срещнаха днес с вицепремиера Даниела Бобева във връзка с реализирането на проекта за изграждане на „Междусистемна газова връзка Гърция – България” и обезщетяването на собствениците на имоти попадащи в трасето на връзката.
На последното заседание на Общинския съвет Кърджали бе отложено съгласуването на окончателния Подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура за изграждане на „Междусистемна газова връзка Гърция – България”, заради подадените 36 възражения от собствениците на имоти. Отлагане на съгласуването бе направено и в общините Кирково и Момчилград.
Кметът инж. Хасан Азис уточни, че на територията на община Кърджали проектът обхваща терени от землищата на 16 села и град Кърджали. Трасето на територията на общината е с дължина 31,378 км., с начало на българска територия в близост до прохода „Маказа”. Засегнати са 648 имота с обща площ от 905 дка, като близо 30 процента са собственост на държавата, общината и обществени организации.
«По време на срещата с вицепремиера Даниела Бобева обсъдихме всички възможности за удовлетворяване на възраженията. По наше предложение заместник-министър председателят по икономическите въпроси се съгласи в края на тази седмица, на 25 юли /петък/, да бъде проведена нова среща, на която да присъстват общински съветници и собственици на имоти, направили възражения. Ще настояваме за удовлетворяване на исканията им», категоричен бе инж. Хасан Азис. И тримата кметове са изразили позиция, че реализирането на проекта е от голямо значение за населението в пограничните райони и че той на всяка цена трябва да се случи. Прочитания: 1447 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign