Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис получи Националната програма за развитие на България до 2020 г.

 18 Август 2014


Екпертите от Областния информационен център подариха на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес Националната програма за развитие на България до 2020 г. с пожелание община Кърджали да продължи да печели проекти по оперативни програми, чрез чиято реализация да се подобри живота на жителите на общината.
Националната програма за развитие: България 2020 (НПР БГ2020) е водещият стратегически и програмен документ, който конкретизира целите на политиките за развитие на страната до 2020 г.
НПР БГ2020 е документ за националните решения за растеж. Той е в съответствие с ангажиментите на България на европейско и международно ниво, но въплащава стремежа на държавата за избор на национален път за напредък.
Основните предизвикателства, пред които българската икономика е изправена през следващите години, са свързани както с преодоляване на негативните ефекти от глобалната икономическа и финансова криза, така и с преодоляване на натрупани социални дефицити и постигането на по-висока конкурентоспособност на българската икономика.


 Прочитания: 1431 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign