Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали откриха минифутболно игрище по УЕФА

 17 Октомври 2006

Днес в Кърджали бе открито минифутболно игрище, построено по програмата Хет-трик на УЕФА. Новото спортно съоръжение се намира в двора на СОУ “Петко Р.Славейков”. Това е 37-то подобно игрище в страната, общо по европейската програма ще бъдат изградени 40.
За оформянето на мултифункционалния терен в Кърджали са вложени над 50 000 лева. От тях 31 000 лева са по линия на УЕФА, 6 300 лв. от Министерството на финансите, а с 15 000 лв. участва община Кърджали. Игрището е покрито с изкуствена тревна настилка, има специално осветление и трибуна за зрителите.
Тържеството в училище “Петко Р.Славейков” събра много ученици, учители, спортни деятели, почитатели на футболната игра, бивши и настоящи футболисти от ФК “Арда” Кърджали. Домакините се бяха постарали да създадат празнична атмосфера със специална украса, програма, мажоретки. Участници и гости приветстваха звездата от Световното първенство през 1994 година - президента на БФС Борислав Михайлов, който в рамките на една календарна година за втори път е на посещение в Кърджали. Г-н Михайлов поздрави с новата придобивка младите хора, а заедно с кмета на града инж. Хасан Азис и директорът на учебното заведение Милко Багдасаров прерязаха лентата. Боби Михайлов връчи на инж. Хасан Азис златна значка на БФС, а получи от него плакет на община Кърджали. “От днес Кърджали има модерен европейски стадион. Пожелавам тук да се раждат следващите златни поколения във футбола.”, каза кметът Хасан Азис.
След церемонията се проведе демонстративен мач, началото на който бе даден от Боби Михайлов, кмета г-н Азис и г-н Багдасаров.
Президентът на БФС и кметът на Кърджали си пожелаха още подобни съвместни инициативи за развитието на спорта в региона.


 Прочитания: 1809 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign