Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Юбилейната научна конференция „Науката и образованието – традиции и бъдеще”

 30 Септември 2014

На 2 октомври в Кърджали се открива Юбилейната научна конференция с международно участие „Науката и образованието – традиции и бъдеще”. Нейни организатори са Съюза на учените-Кърджали, ПУ – Филиал „Любен Каравелов”, Селскостопанската академия, ОСЗ-Кърджали, Сдружение „Академия БГ”, Филиалът на МГУ „Иван Рилски” в Кърджали и Община Кърджали. Форумът се провежда под патронажа на председателя на СУБ акад. Дамян Дамянов, областния управител и кметът на общината инж. Хасан Азис.
Юбилейната научна конференция ще бъде открита в конферентната зала на Бизнес инкубатора от 11 часа в четвъртък. Сред темите на пленарните доклади, които ще бъдат изнесени, са „Любен Каравелов – модерният политик и дипломат на Нова България” на проф. Иван Стоянов, „Тютюнът като енергийна култура с висок екологичен потенциал” на доц. Христо Бозуков, „Стратегическите суровини с ключово значение за иновациите и икономическия растеж” на проф. Владко Панайотов, „Антарктида – континентът на бъдещето” на проф. Христо Пимпирев.
В следобедните часове на 2 октомври от 14 до 19 часа ще има заседания по секции.
Юбилейната научна конференция с международно участие „Науката и образованието – традиции и бъдеще” се посвещава на 70 години СУБ; 30 години СУБ-Кърджали; 85 години Аграрна наука в Източните Родопи; 180 години от рождението на Любен Каравелов и 5 години – МГУ „Иван Рилски” – Филиал Кърджали.


 Прочитания: 1538 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign