МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
15 Декември 2017
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[09 Октомври 2014]

Ансамбълът за народни танци при ОЦКМД връчи завоюваните в Южна Корея отличия на кмета Хасан Азис


[Още снимки]

Ръководителят на Ансамбъла за народни танци Васил Василев връчи днес на кмета инж. Хасан Азис завоюваните в рамките на най-големия фестивал на танцовото изкуство в Южна Корея статуетка и грамота за трето място в конкурсната програма и грамота за престижното четвърто в уличният парад.
За да се стигне до представянето Световната федерация по танцово изкуство отправя покана до нашия състав за участие в началато на тази година. „Ние приехме предизвикателството, но без финансовото съдействие на нашата община и на общините Крумовград, Момчилград и Джебел, както и на 27 фирми от областта, това не би било възможно каза Василев.
В конкурсната програма, която е преминала в два кръга, са участвали 21 състава от 21 страни. В първия кърг нашите се представят с 10-минутен танц, хореография на Васко Василев, а във финалният с петминутен шопски танц – хореографско дело на покойния Кирил Дженев от ансамбъл „Тракия”.
«В рамките на фестивала почти ежедневно имахме участия, а организацията бе перфектна. В стрийт парада участват над 100 групи като голяма част са от страната на домакините. Завояваните места имат и финансово изражение 1500 долара за трето място и 1000 за четвъртото. Съставът, с който се представихме е изцяло от самодейци на възраст от 16 до 54 години», разказа Васил Василев.
„Участието на кърджалийския танцов ансамбъл в подобна мащабна проява е похвално. Престижна е и завоюваната награда, която е повод, ние кърджалийци да се гордеем”, заяви инж.Азис. Според него призът има стойност, както за региона, така и за страната. „Явно, ние от България имаме нужда да се доказваме навън, за да почувстваме колко сме добри”, изтъкна градоначалникът и подчерта, че Кърджали има нужда от такива моменти на гордост, а самодейците ни от подобна оценка, която да вдигне самочувствието на хората от региона.
Градоначалникът благодари на Васил Василев за добре свършената работа. „Радостта ни е голяма, благодарността също. Да си пожелаем успехи и на други международни форуми”, каза още инж.Хасан Азис.

Новината е посетена: 492 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2017, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Вили Болярка