Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

След 22 години прекъсване, Кърджали отново ще има плувен басейн до края на годината

 17 Октомври 2014

До края на годината и след 22-годишно прекъсване, Кърджали отново ще има свой закрит плувен басейн. Това стана ясно от думите на кмета инж. Хасан Азис, които той сподели пред журналисти по време на поредния си пътуващ брифинг.
4,6 милиона са инвестициите в спортни обекти на територията на община Кърджали за 2014 година. Между тях освен закрития плувен басейн, за чийто ремонт ще бъдат вложени 1 544 000 лева, са и стадион „Дружба”, както и спортни площадки в малки населени места на общината.
Парите бяха отпуснати по договори с Министерството на младежта и спорта по Програмата за растеж и развитие на правителството на Орешарски.
Кметът инж. Хасан Азис припомни, че закритият плувен басейн е строен през 70-те години на миналия век, а от 1991-92 година той не работи. „Сега със средствата, които са отпуснати, ще бъде направен основен ремонт на всички инсталации – електро, В и К, пречиствателна”, каза градоначалникът.
По думите му ще бъде направена със средства на общината в размер на близо 500 000 лева и допълнителна пристройка към закрития плувен басейн, която ще служи за рехабилитация и отдих.
За ремонта на стадион Дружба има осигурени около 1,8 милиона лева, а за целта община Кърджали от собствения си бюджет също ще осигури около 6-700 хиляди лева. 3 фирми са подали офертите си за ремонтирането му, а до две седмици общинска комисия ще реши коя от тях ще се заеме с основния ремонт на стадиона. По договор той трябва да приключи през март 2015 година.
„Вече съм казвал, че 2014-2015-а ще бъдат годините на инвестициите в спорта на община Кърджали и мисля, че подобна инвестиция в спортните бази ние не познаваме от повече от повече от 50 години”, обобщи кметът инж. Хасан Азис. Той допълни, че за изграждането на спортни площадки в малките населени места Енчец, Рани лист, Костино, Миладиново и Звиница са отпуснати около 270 000 лева. Надявам се, че тези проекти няма да бъдат „замразени”, както това се случи с други обекти на общината преди години, подчерта кърджалийският градоначалник.


 Прочитания: 2172 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign