Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис: „21 октомври е деня на нашата отговорност към бъдещето.”

 21 Октомври 2014

Преглед на събитията от историческата дата 21 октомври 1912 година до днешният ден на Кърджали направи в словото си кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис днес по време на тържественото заседание на Общински съвет Кърджали.
”Днес ние честваме 102 години от освобождението на Кърджали. На 21 октомври 1912 година Кърджали възкръсва за новата си история и става част от свободна България. 21 октомври е денят на нашия спомен и на нашето преклонение. Денят на нашата отговорност към бъдещето. Празникът на Кърджали е и денят на нашето обединение на всички нас, хора от различни етноси и религии, доказали през отминалите 102 години своята добронамереност един към друг. Истинското чисто и осъзнато човеколюбие и чувство за общност ни е превеждало през тежки изпитания през всичките тези години. Трудностите сме преодолявали с компромис и с усилия, но и с обич. Затова сме успели да съхраним онзи кратък път един към друг, наречен комшолук, взаимопомощ, толерантност. Това, което ни обединява днес е не само преклонението пред подвига на предците ни, но и мечтата ни за по-добро бъдеще. Техният живот е част от градежа на българската държавност и именно затова наше задължение е да продължим този градеж.”, каза инж. Хасан Азис.
Градоначалникът отправи и своите лични пожелания към кърджалийци за празника и изрази надежда че всички заедно ще изградим едно по-добро бъдеще за общия дом на всички- община Кърджали.
В словото си инж. Азис направи и кратък отчет на някои по-важни събития и реализиращи се проекти с европейско и национално финансиране на територията на общината.
Още снимки
 Прочитания: 1571 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign