Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

 21 Октомври 2006

Уважаеми съграждани,

От свое име и от името на моите колеги от общинска администрация Кърджали, Ви поздравявам по случаи 21 октомври -Ден на Кърджали,дата свързана с нашето родолюбие, историческа памет и надежда за по-добър утрешен ден за всички жители на нашата община.
Тази година честваме 94 години от освобождението на града в уникален исторически момент. Само след два месеца България ще стане член на голямото европейско семейство. Искренно вярвам във волята и възможностите на всеки от нас, че заедно ще успеем да се справим с предизвикателствата, които ни очакват след приемането ни в ЕС.
Ние, кърджалийци винаги сме демонстрирали достойнство в трудни моменти, защото сме хора с дух, с богата душевност и толерантни, а това е в основата на разбирателството между различните култури и религии.
Ние като местна власт се опитваме да изпълняваме стъпка по стъпка ангажиментите си към избирателите по отношение на инфраструктурата, пътищата, водоснабдяването, чистотата.
Като общинско ръководство успяхме да стартираме решаването на едни и довършихме други важни проблеми, които от години са били в дневния ред на общината-изграждането на нов модерен пазар, укрепването на свлачището край село Енчец, пускането отново в експлоатация на Детската железница, довършването и изграждането на блок № 2, строителството на ул.”Джорд Вашингтон”, асфалтирането на пътя за “Перперикон “ и т.н.
2006-тата,третата година от мандата на настоящия екип, за нас е годината на инвестициите. През последните месеци градът се превърна в една голяма строителна площадка. Инвестициите са за над 20 милиона лева.Усилията ни за изготвяне на проекти и търсене на средства за други важни обекти ще продължат и през 2007 година, за да превърнем Кърджали в града на мечтите си.
Смятам, че след дългите години на загърбване на духовността, културата, изкуството и литературата е време те да станат част от нашите преоритети, защото именно те ще ни помогнат да съхраним своята идентичност в голямото европейско семейство и ще ни помогнат да пренесем във времето за поколенията традициите и гордостта, че сме жители на Кърджали и на България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ !


Инж.Хасан Азис
Кмет на Община Кърджали


 Прочитания: 1848 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign