Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза 94-тата годишнина от освобождението си

 21 Октомври 2006

Празничните прояви в Деня на Кърджали-21 октомври започнаха в 10 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген.Васил Делов.
Час по-късно пред голямата зала на община Кърджали се събраха общински съветници, гости и граждани, които си честитяха 94-та годишнина от освобождението на града от османско владичество по време на Балканската война.
Всички те получиха Първи брой на Бюлетин на Община Кърджали. Изданието представя в шест цветни страници изминалата една година в единайсет рубрики обхващащи всички сфери от живота в общината.
Традиционната тържествена сесия на Общинския съвет днес бе открита с изпълнение на дует Деси и Берна от СОУ “П.Р.Славейков”,веднага след това прозвучаха “Мила, Родино” и “Ода на радостта” .
“ На 21 октомври винаги ще отдаваме почит към саможертвата на загиналите за това велико и свято дело. 94 години са само кратък миг от над 1300 годишна история на България, но за нас те са години на съграждане и прогрес.”, каза в словото си председателят на Общинския съвет Сейфи Неджиб, който откри официално празничното заседание.
На него присъстваха народният представител Ремзи Осман и зам.министърът на МРРБ Димчо Михалевски, областният управител на област Кърджали инж. Ангел Коджаманов, Владимир Михайлович Соколов -зам.-кмет на град Владимир и придружаващата го делегация от община Владимир / Русия / , Долорес Колгаст, член на УС на организацията "Побратимени общини" и представител на кмета на Елхарт г-н Дейвид Милър, бившите кметове на Кърджали- Расим Муса, Милан Миланов и Димитър Милев, почетни граждани на областния град, председатели на общински съвети, представители на държавни и общински институции.
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се обърна към присъстващите с приветствено слово. В него градоначалникът направи ретроспекция на работата на общинската администрация за изминалата година.
С топли думи за празника се обърнаха и гостите – зам.-кмета на град Владимир / Русия / Владимир Соколов и г-жа Долорес Колгаст, член на УС на организацията "Побратимени общини" и представител на кмета на Елхарт, г-н Дейвид Милър.
Тържествената сесия завърши с изпълнение на хор “Незабравки”.След това гости и домакини се отправиха към градската градина за да положат венци и цветя на признателност за святото дело – освобождението на Кърджали от османско владичество през 1912 г.
Преди официалното начало на празничния ритуал пред Паметника на Осбодителите по бул.България преминаха представителни блокове на учебните заведения в Кърджали, които също се включиха в него.
Празничната програма на община Кърджали по случай 21октомври Деня на Кърджали продължи с още една проява.От 12,30 часа в Дома на културата бе открит Националния тракийски събор с участието на състави и колективи региона и други градове на страната.

Още снимки
 Прочитания: 1826 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign