Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис прие гостуващата бизнесделегация от Коджаели

 28 Ноември 2014

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис прие днес гостуващата в града бизнесделегация от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените от Коджаели.
На срещата в общината присъстваха и представители на работодателските организации в града – Наско Настев, председател на Търговско-промишлената палата, Джевджет Адем, член на УС на Строителна камара, Альоша Синабов, председател на Стопанска камара и Севдалин Овчаров – ССИГ.
Инж.Азис информира гостите, че през 2009 г. той и колегата му Ибрахим Караосманоглу, кмет на Голяма Община Коджаели, са подписали Протокол за сътрудничество, в който една от клаузите е насърчаване на връзките между бизнеса от двете страни. Кметът запозна гостите с възможностите и условията за бизнес в града, с чуждестранните инвестиции в общината. Кърджали е врата към 500-милионния европейски пазар, тъй като е част от ЕС, има квалифицирана работна ръка в сферата на текстилната промишленост, машиностроенето, свободни терени в обособената промишлена зона,газификация, стана ясно в хода на разговорите.Общината като най-голям собственик на имоти е готова да съдейства на бизнесмени, имащи намерение да разкрият нови работни места, стана ясно още на срещата.Кметът съобщи, че след Нова година съвместно с работодателските организации се планират поредица от срещи с бизнесмени в различни райони на Турция за представяне на Кърджали като атрактивно място за инвестиции.
Председателят на Башсиад Баръш Арад и търговското аташе към Генералното консулство на Турция в Пловдив Баръш Йеничери благодариха за ползотворната среща на инж.Азис. Бизнесмените поканиха кмета и работодателите в Коджаели, който е един от трите важни индустриални области на Турция.

Още снимки
 Прочитания: 1151 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign