Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Капачки в действие”

 03 Декември 2014

От края на миналата учебна година Детски и младежки парламент към ОДК гр. Кърджали е партньор на фондация „Идея в действие” за националната благотворителна инициативата “Капачки в действие” за събиране на пластмасови капачки.
За всеки един тон събрани пластмасови капачки, предадени за рециклиране, фондацията получава 500 лева. С тези пари се закупуват електрически уреди, които се даряват на домове за деца в страната. До сега в цялата страна са събрани 5 тона капачки. Със сумата от първия тон капачки е закупен хладилник с фризер за ДДЛРГ „Щурче“, гр. Средец. С втория и третия тон капчки са закупени перални за дом ДДМУИ „Слънчице“, с. Горски Сеновец, общ. Сражица, обл. Велико Търново и ЦНСТ село Дрен, общ. Радомир. Четвъртия дом, който получи електроуред е в гр. Севлиево „Велика и Георги Ченчеви”. За него е закупена съдомиялна машина. Петият уред, закупен със средствата от петият тон, предадени за рециклиране капачки, е пералня и неин получател ще бъде домът за деца с умствени увреждания в с. Михалци, общ. Павликени.
Като партньор на тази национална инициатива младежите от Детски и младежки парламент популяризираха тази идея в нашия град и от лятната ваканция до сега събираха пластмасови капачки. В много заведенията младежите поставиха съдове за събиране на капачки. В кампанията се включиха активно всички деца посещаващи ОДК, още много деца и млади хора, както и фирми от град Кърджали. До този момент с общи усилия се събраха 57 кг.капачки. На 3 декември младежите изпратиха събраните капачки в гр.София до фондация „Идея в действие”. Учениците от Детски и младежки парламент благодарят на всички кърджалийци, които се включиха в тази благотворителна инициатива и пожелават на всички весели коледни и новогодишни празници.
Инициативата на фондация „Идея в действие” за събиране на пластмасови капачки е отворена и продължава и през 2015 г. Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали приканва всички желаещи да се включат в нея и да помогнат на децата от домовете в България. Събраните капачки предавайте в ОДК, откъдето те ще бъдат изпратени във фондацията.

Още снимки
 Прочитания: 2111 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign