Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Юношите на футболен клуб "Арда" с купата на кмета в традиционния Международен турнир

 26 Октомври 2006

Днес приключиха срещите от Международният турнир по футбол за деца и юноши за купата на кмета на община Кърджали.Последната среща между отборите на "Арда" – Кърджали и “Борец” - Велец, Македония /юноши - старша възраст/ бе проследена лично от кмета на общината инж.Хасан Азис. Мачът завърши с резултат 5:0 в полза на “Арда”. През първото полувреме нашите момчета вкараха два от головете, а през второто останалите три, единия бе от дузпа. Главен съдия на финалния мач бе Димитър Андреев.
Във футболната напревара, която се проведе от 24 до 26 октомври на стадион "Дружба" в областния град, участваха юноши-старша и юноши-младша възраст от Кърджали, Джебел, Хасково, Харманли, Пловдив и Велец Р. Македония. И при двете възрастови групи победители са спортистите на "Арда" - Кърджали.
Награждаването на първенците започна днес в 14 ч.Купите връчи лично инж.Хасан Азис.В привествието си към участниците той изрази благодарност към всички млади хора за желанието им да се развиват като футболисти.Градоначалникът подчерта, че през тази и следващата година община Кърджали вече има реални инвестиции за изграждането на спортната база в града и увери присъстващите , че спорта остава един от преоритетите в работата на общинското ръководство.
Президентът на футболен клуб “Арда Кърджали” Рамадан Яшаров връчи купа на кмета инж.Хасан Азис за заслугите му в развитието на футболната игра в областния център.С приз за развитието на този спорт тук бе отличен и доктор Тодор Черкезов.
Международният турнир по футбол за деца и юноши - старша възраст за купата на кмета е традиционен и се провежда в дните посветени на Деня на Кърджали.Тази година в организацията му се включиха БФС,ДАМС и община Кърджали.Победителите в двете групи получиха заедно с призовата купа и футболни топки,тениски и спортни обувки.Тениски и футболни топки получиха и останалите участници в турнира.

Крайното класиране е :
Юноши старша възраст

1.”Арда” Кърджали
2.”Реал”-Пловдив
3.”Хеброс”-Харманли
4.”Борец”- Р Македония

Юноши младша възраст

1.”Арда “-Кърджали
2.”Ерато”-Хасково
3.гр.Джебел

Шампион в подготвителна група /деца/ е отново отбора на “Арда”-Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 3312 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign