Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Двама нови общински съветници положиха клетва

 15 Декември 2014

Гюлбеаз Мюмюн Шакир и Гроздан Делчев Колев са новите общински съветници от листата на ГЕРБ в Кърджали. Двамата положиха клетва днес по време на заседанието на Общински съвет Кърджали, а преди това представителят на Общинската избирателна комисия г-жа Юрукова им връчи удостоверенията на избор.
Новите общински съветници от ГЕРБ влизат на местата на председателя на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев и на четвъртият в листата по време на местните избори за общински съветници през 2011г. Фейзи Бекир.
С решение на Министерски съвет от 26 ноември т.г. Илия Илиев бе назначен на поста областен управител на Кърджали и встъпи в длъжност на 1 декември.
На 28 ноември със заповед на премиера Бойко Борисов общинският съветник Фейзи Бекир бе назначен на поста заместник областен управетил на област Кърджали. Седмица по-късно на 5 декември по предложение на министъра на финансите Владислав Горанов, министър-председателят Бойко Борисов назначи Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите.
Напускането на Илиев и Бекир и поемането на задълженията им от новите общински съветници наложиха и промени в състава на Постоянните комисии към общински съвет Кърджали. Общинските съветници освободиха Илия Илиев като член на ПК по Бюджет и финанси, на ПК по Икономическа политика и на ПК по Устройство на територията. Фейзи Бекир бе освободен като член на ПК по Икономическа политика, на ПК по Образование, култура и вероизповедания и на ПК по Транспорт и комуникации, а Кольо Маринов Ангелов като член на ПК по Екология и европейски проекти и на ПК по Земеделие.
Със същото решение те избраха общинските съветници Кольо Ангелов за член на ПК по Бюджет и финанси, на ПК по Икономическа политика и на ПК по Устройство на територията, Гроздан Колев за член на ПК по Икономическа политика, на ПК по Образование, култура и вероизповедания и на ПК по Транспорт и комуникации, Гюлбеаз Шакир за член на ПК по Екология и европейски проекти и на ПК по Земеделие.


 Прочитания: 2186 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign