Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключват ученическите тържества от инициативата «Коледна приказка под елхата»

 17 Декември 2014

Последната проява от новата инициатива на община Кърджали «Коледна приказка под елхата», посветена на коледните и новогодишни празници е днес. От 16 до 18 часа пред Дома на културата учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще изнесат пред публиката своята програма, а тя естествено е свързана с коледните обичаи, традиции и нрави. Стихотворения, песни, танци и наричания ще огласят площада пред Дома.
Своята коледна продукция под инициативата «Коледна приказка под елхата» представиха за дните от 8 декември до днес децата от детските градини на Кърджали, ученици от СОУ «П.Р. Славейков», СОУ „Йордан Йовков”, СОУ „Владимир Димитров Майстора», СОУ „Отец Паисий”, ОУ „П.К. Яворов”, ОУ „ В. Левски” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”.
При голям зрителски интерес премина и коледното тържество пред Дома на културата на възпитаниците на ОУ „П.К. Яворов”. Много танци, песни и стихове преливаха едни в други под одобрителния поглед и възторжените възгласи на Дядо Коледа и емоционалната публика.
„Здравей, приятелю чудесен!/ И ти здравей! И ти здравей!/Започваме със малка песен/ и ако искаш с нас запей!”, призова изпълнителите водещият. А малките таланти от 5 Б клас веднага откликнаха на поканата, запявайки любимата си песен „Мечта за изгрев”.
После водещите разказаха за традициите по Коледа и Нова година и последваха коледарски наричания и коледни песни, изпети от момичетата от 6 клас. Последва гръцки танц, изпълнен от петокласниците, а след това площада пред Дома на културата бе огласен от популярната и вечно зелена песен „Тумбалалайка”.
Тържеството на Яворовци не мина и без испански ритми и руски напеви. Особено впечатлена остана публиката от изпълнението на стихотворението „Облаче ле бяло”, рицитирано от хайретин от 4 клас.
В музикалната въртележка се завъртяха още модерни танци, самба, песните „Бре воденичарю”, „Шаба-да”.
Накрая всички участници в тържеството се хванаха на кръшно българско хоро, пожелавайки на кърджалийци весели празници, здрава и успешна 2015 година.

Още снимки
 Прочитания: 1467 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign