Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Коледна изложба подредиха от Дружеството на художниците в Керимовата къща

 18 Декември 2014

Коледна изложба малък формат подредиха в Керимовата къща Дружеството на художниците в Кърджали. Изложбата бе открита снощи, традиционно преди настъпването на Коледните и новогодишни празници. Ценителите на този вид изкуство, макар и в ограничен кръг и този път уважиха представянето на кърджалийските творци. Сред тях снощи за първи път се представи и Десислава Дичева.
Въпреки многократните покани към нея, едва сега тя показа своите творби на широката публика. Десислава е бивш възпитаник на СОУ „Владимир Димитров-Майстора” и е дъщеря на отишлият си без време обичан от всички кърджалийски художник Джемал Емурлов-Джими.
Макар и в малък формат изложбата донесе много цвят и настроение на дошлите да я видят. Изложбената площ свита наполовина, поради течове на вторият етаж на Керимовата къща, бе много добре подредена и имаше място както за класически издържани творби, така и за по абстрактните. В експозицията са включени живопис, рисунки и пластика. Всеки които желае може да я посети и през януари, а малките формати могат да бъдат и прекрасен подарък за предстоящите празници.

Още снимки
 Прочитания: 1520 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign