Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОДЗ „Детелина” в Кърджали посреща празниците с напълно обновена база

 18 Декември 2014

В навечерието на Коледа и Нова година тържествено бе открита обновената база на ОДЗ „Детелина” в Кърджали.„След ремонта на детското заведение може да се каже, че над 80 на сто от предучилищните заведения в областния град и по –големите села в общината са обновени. Тази дейност ще продължи, защото ние всички сме длъжници на нашите деца”, каза Ширин Сюлейман, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” и поздрави всички с новата придобивка.
„Да растат здрави, да се учат и успяват в живота ”, това пожела на децата от името на кмета на община инж.Хасан Азис Венета Бошняшка, старши експерт „Предучилищно образование”.
„Днес е двоен празник за колектива на детската градина. След приключилия ремонт условията са чудесни. Не е пресилено да се каже, че ОДЗ „Детелина” е един малък детски дворец”, сподели директорката Силвия Петрунова и благодари на община Кърджали от името на целия персонал, децата и техните родители за проявената грижа. Петрунова подчерта, че заради продължилия повече от половин година ремонт се е наложила частична реорганизация на дейността, но учебно –възпитателният процес не е прекъсвал, единствено през месец август. По думите й родителите са проявили разбиране и са изключително доволни, че децата им ще се възпитават в нова и модерна база.
40 години след построяването й сградата на ОДЗ”Детелина” бе напълно ремонтирана по проект за енергийна ефективност. Финансирането е в размер на 250-300 хил.лв. от Международен фонд „Козлодуй”.
Проектът е един от най – мащабните, извършвани в детски заведения на територията на общината.Ремонтните дейности продължават осем месеца, направена е подмяна на дограмата, външна изолация на сградата, подмяна на цялата отоплителна система като са монтирани слънчеви колектори, направена е топлоизолация на покривните помещения. Фирмата –извършител на ремонта е „Трейс холдинг” София с представителство в Стара Загора. Със съдействието на дарители в детското заведение е закупено и ново обзавеждане за занималните.
В ОДЗ „Детелина” са обхванати 150 деца от кв. Боровец в общо 5 детски групи и една яслена. Средномесечната посещаемост е много добра 120-130 деца, а пълняемостта при подготвителните групи е почти на 100%.
Тържественото откриване на обновената база съвпадна с традиционното честване на настъпващите коледни и новогодишни празници. Децата посрещнаха Дядо Коледа и представиха богата програма. Край елхата малчуганите рецитираха стихчета, пяха и танцуваха.

Още снимки
 Прочитания: 2159 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign