Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Шампионите по плажен волейбол Кирил Хаджиев и Делчо Радев – Спортисти на 2014-а

 24 Декември 2014

Пред препълнената зала на Дома на културата снощи се проведе церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на 2014 година. Преди това във фоайето на културната институция бе открита изложба посветена на 95 години от създаването на организираното физкултурно движение в града. Изключително богат снимков материал върна бивши и настоящи спортни деятели и граждани на Кърджали в моментите на най-важните спортни събития в региона от 1919 година до днес.
Последва церемонията по награждаването на десетте най-добри спортисти на годината, разпределени по регламент в две възрастови групи – юноши и девойки, мъже и жени. Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, председателят на спортната комисия към местния парламент Веселина Юрукова, заместник- кметът Юсеин Ахмед и секретарят на общината Сезгин Бекир. Те имаха честта да връчат наградите на отличените спортисти и спортни деятели.
А те бяха десетки представители на спортните клубове на Кърджали. Най-доволни разбира се останаха спортистите на годината, избрани от спортната общественост на града. При мъжете това бяха шампионите по плажен волейбол за страната Кирил Хаджиев и Делчо Радев. При юношите наградата за спортист на годината бе присъдена на волейболиста и капитан на отбора на СОУ „П.Р. Славейков”, републиканския шампион Симеон Топузлиев.
Всички те за първи път получиха специално изработена статуетка от скулптура Емил Пенчев и по идея на кмета инж. Хасан Азис.
Подгласници на Спортистите на годината станаха състезателката по водна топка Ива Тончева и безапелационната победителка по канадска борба Емилия Стоянова, в голямата възрастова група. А при юношите и девойките втори и трети са Джан Мехмед - борба и Мария Павлова - бокс.
По предложение на кмета Хасан Азис бяха връчени и четири специални награди за изключителен принос към спорта в общината. С тях бяха наградени Пламен Стайков, шампион на България по автомобилизъм, волейболния тим на СОУ”П.Р.Славейков” във възрастова група V-VІІ клас, републикански шампион,Петко Кушлев и Емил Делчев.
Посмъртно със златна значка бе награден дългогодишният деятел на футбола Генчо Иванов.Наградата получи дъщеря му.Тя му бе присъдена по повод 90 години от създаването на футболен клуб „Арда”.
В церемонията по награждаването на най-отличените спортисти на 2014 година мощно се включиха малки и по-големи състезатели по спортни танци от школата на Янчо Георгиев и каратисти от ОДК с треньор Георги Петков.
„Поклон пред всички спортни деятели и спортисти за усилията им в тези трудни времена да защитават спортната чест на Кърджали. Изисква се много воля и хъс”, каза пред присъстващите заместник-кмета Юсеин Ахмед, който използва случая да поздрави и всички християни по повод Рождество Христово.

Още снимки
 Прочитания: 1653 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign