Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Събират помощи за училища и градини

 10 Септември 2004

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис огласи две инициативи на администрацията, свързани с първия учебен ден.
Първата от тях е за първокласниците и ще протече под надслов “На училище с усмивка”. Общината ще направи възможното да зарадва всеки един от първокласниците с подарък . Кметът призова граждани, организации и фирми също да се включат в акцията по събирането на дарения – тетрадки, учебни помагала ,химикални, като по този начин станат съпричастни с вълненията на 718 –ТЕ първолаци, които на 15 септември ще прекрачат за първи път в живота си училищния праг.
Втората инициатива – “На градина с играчката любима”, е насочена към децата от детските градини и ще продължи до края на септември. 25-те целодневни детски градини в общината се посещават от 2033 малчугани. При оглед на детските градини в селата Широко поле,Перперек,Калоянци,Звиница неотдавна се натъкнахме на тъжна картина.В детската градина в Перперек имаше една- единствена играчка – кукла,сподели градоначалникът.Не е по-добре положението и в другите заведения, за които от близо 15 години не са купувани играчки.Кметът прикани тези , които имат възможност и желание да зарадват най-малките с играчки.
Даренията по двете инициативи ще се събират от 11 септември /събота/.През почивните дни желаещите да помогнат на най-малките кърджалийчета могат да остават подаръците при охраната на Общинска администрация срещу издадено удостоверение за дарение.През почивните дни даренията ще се събират в стая 113 на първия етаж.За повече информация – на телефони 641 - 21 вътр.296 и 656-40.


 Прочитания: 2494 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign